Introduktion

Min katts hud

Författad av:

Barbara Zottmaier,
Dr. med. vet. MRCVS MBA, Dechra Veterinary Products


I vissa fall behöver din katts hud, precis som vår, lite extra skötsel och vård. Huden är kroppens största och mest synliga organ och den har en lång rad funktioner som är livsnödvändiga för att kroppen ska må bra.

Hudproblem förekommer frekvent hos våra katter men kan ibland vara svåra att upptäcka. Katter går gärna undan för att slicka, riva eller bita sig och ibland är det enda du som kattägare upptäcker, en tunnare och kortare päls på områden där katten kommer åt att slicka sig (buk och ben). Andra pälsförändringar att hålla utkik efter är tovig och fet päls.

Det finns många olika orsaker till varför din katt kliar, slicker, biter eller gnuggar sig. Att hitta orsaken och välja rätt behandling är viktigt för att effektivt kontrollera din katts symtom.


Om du misstänker att din katt har hudproblem, är det viktigt att du uppsöker veterinär som kan hjälpa dig att identifiera vad som orsakar problemet.  

Visste du att?

Hudsjukdom är en av de vanligaste hälsoproblemen hos hundar och katter och står för ungefär en fjärdedel av alla veterinärbesök. De är ofta utmanande att diagnostisera då flera sjukdomar kan yttra sig med liknande symtom.   


keyboard_arrow_up